Моторне масло Motul Eco-Lite SAE 8100 0W-20, 4л (108535)

Бренд: Motul
Номер: 841154
1 905грн.
$
Замовлення до 250 грн. відправляємо при 100% оплаті.
В наявності

Енергоощадна олива 100% синтетична моторна олива. Спеціально розроблена для сучасних бензинових двигунів, атмосферних чи з турбонагнітачами, з безпосереднім чи непрямим впорскуванням, для яких регламентовано використання олив з високими антифрикційними властивостями та низькою в’язкістю (HTHS≥2.6 МПа∙с). Використовується в усіх сучасних бензинових двигунах, для яких регламентовано використання олив класом в’язкості 20 та високими енергоощадними властивостями (стандарти API SP, і/чи ILSAC GF-6a). 8100 ECO-lite 0W20 схвалено згідно вимог специфікації GM-dexos1 GEN2, яка регламентується для бензинових двигунів GM: BUICK, CADILLAC, CHEVROLET, GM, GMC, OPEL і VAUXHALL. Сумісна з каталітичними нейтралізаторами. Даний тип олив може бути несумісний з деякими двигунами. Перед використання необхідно перевірити керівництво з експлуатації автомобіля.

Специфікації та допуски:

  • API SERVICE SP-RC
  • ILSAC GF-6a
  • GM dexos1 GEN2 от n° D10688HJ011
  • CHRYSLER MS-6395
  • FORD WSS M2C 947-A / 947-B1
  • FIAT 9.55535-CR1
  • бензинові двигуни ACURA, HONDA, HYUNDAI, INFINITI, KIA, LEXUS, MAZDA, MITSUBISHI, NISSAN, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA

Стандарт API SN покриває вимогам попередніх стандартів API, зокрема API SM. Моторні оливи, які відповідають вимогам стандарту API SP володіють високою стійкістю до окиснення, забезпечують низький рівень утворення відкладень протягом усього інтервалу заміну оливи, забезпечують високий рівень протизношувального захисту та володіють покращеними низькотемпературними властивостями, забезпечуючи поліпшення паливної економічності.

Окрім зазначених властивостей згідно стандарту API SP, стандарт API SN гарантує ефективний захист від утворення ефекту LSPI (Low Speed Pre Ignition), який виникає в двигунах з турбонагнітачах та безпосереднім впорскуванням. Базуючись на вимогам стандарту API SP, стандарт ILSAC GF-6a є більш вимогливішим до моторних олив стосовно забезпечення енергоощадності, низької в’язкості оливи, збільшених міжзмінних інтервалів, чистоти поршнів, поршневих канавок та кілець, сумісності з ущільнювачами та зменшеного вмісту фосфору задля забезпечення сумісності з системами доочищення відпрацьованих газів. Відповідність вимогам стандарту ILSAC GF-6a гарантує оптимальне мащення двигуна, навіть при експлуатації його на бензинах із вмістом етанолу до 85% (Е85).

Специфікація GM dexos1 розповсюджується на весь модельний ряд бензинових двигунів з 2011 року, для яких регламентовано специфікацію dexos1 для моторних олив (за виключенням технічного обслуговування на території Європи). Специфікація GM dexos1 спеціально розроблена для використання в бензинових двигунах і повністю заміщує GM-LL-A-025, GM 6094M та GM 4718M. GM dexos1 також сумісна з бензиновими двигунами і до 2011 модельного року GM. Специфікація GM dexos1 поєднує в собі дуже суворі вимоги міжнародних стандартів, прикладом API, ACEA та ILSAC, та специфічні вимоги GM щодо енергоощадності та довговічності безвідмовної експлуатації двигунів. GM розробив спефікацію dexos1 для забезпечення високої термічної стабільності та високої стійкості оливної плівки до високих температур, що дозволяє уникнути накопичення чорного шламу та підвищення в’язкості, за рахунок накопичення твердих часток, утворених в процесі згорання робочої суміші. В бензинових двигунах з турбонагнітачами та безпосереднім впорскування є певний ризик виникнення випадкових явищ передчасного запалення робочої суміші в камері згорання. Дане явище іменується LSPI (Low Speed Pre-Ignition) – передчасне запалення на низьких обертах, а також утворення нехарактерних шумів в двигунах (грохоту), які створюються внаслідок аномального наростання пікових тисків, що може призвести до руйнування як поршнів, так і циліндро-поршневої групи в цілому. Для своїх двигунів з малими робочими об’ємами оснащених турбонагнітачами та безпосереднім впорскування, останнього покоління, GM розробила стандарт dexos1 GEN2 для моторних олив, задля гарантування довговічності бензинових, для яких є загроза виникнення ефекту LSPI.

Крім цього, стандарт API SN сьогодні регламентує повну відповідність вигомам уникнення ефекту LSPI, для захисту бензинових двигунів з безпосереднім впорскванням. Деякі з автовиробників вимагають для своїх бензинових двигунів дотримання комбінації стандартів API SP та ILSAC GF-6a для моторних олив, задля забезпечення максимальних експлуатаційних властивостей та їх збереження в процесі експлуатації. Специфікація CHRYSLER MS-6395 (рівень GF-4) та FORD M2C 947-A (рівень GF-5) відображають дані вимоги. Клас в’язкості SAE 0W-20 мінімізує внутрішнє гідродинамічне тертя в товщі оливи, що забезпечує оптимізацію витрати палива, особливо в холодний період. Гарантовано швидке наростання тиску в магістралях системи мащення двигуна, прискорене наростання обертів двигуна та досягнення робочих температур двигуном.

Даний тип олив значно впливає на оптимізацію паливної економічності двигунів, що забезпечує зменшення кількості викидів CO2 в атмосферу.

Характеристики
  • Об’єм, л
    4
  • В'язкість масла
    0w-20