Як вибрати автомобільний компресор?

Бувають мембранні й поршневі дорожні компресори. Мембранні слабкі та не працюють в мінусовій температурі, тому їх навіть не розглядаємо. У нас тут тільки поршневі. 

Кожен з автокомпресорів оснащений манометром, який показує тиск. Є цифрові й аналогові манометри - обидва показують неточно, цифрові точніше, але, недовговічні, тому в нашому магазині моделі тільки з аналоговим манометром (такне лише дешевше, а й надійніше). Щоб вибрати компресор для авто, потрібно знати наступне:

1. Вибираємо спосіб підключення: клеми або прикурювач?

Клеми. Підключення через прикурювач іноді може давати збій, не тягнути заявлену потужність. Навіть якщо Ви не хочете підключатися через АКБ, купуючи насос на прикурювач, про всяк випадок варто придбати клеми з перехідником в прикурювач, ціна питання всього 30 грн. Тому, відразу варто подивитися на електричні насоси з підключенням безпосередньо від акумулятора. От і перша відповідь: який компресор краще для авто - компресор з затискачами АКБ.

Це перше.

2. Яку фірму компресора вибрати? Хотілося б не Китай

Чи є різниця якого бренду вибрати компресор для накачування шин? Є. І Китай теж є різний. Кращими портативними автокомпресорами ми вважаємо білоруські компресори БелАвто. Невбивані, повністю металеві, давно є лідерами на ринку. Перевірені технології виробництва в кооперації з науковими інститутами. Ціни від 576 грн.

Автокомпресори Storm - польський "молодший брат" БелАвто. Хороші компресори. Більш зручні, легкі. Начинка та ж, але відмінність у тому що корпус з пластику і потужність аналогічних електронасосів для машини трохи нижче ніж у його білоруського родича. Ціни стартують від 446 грн. Бренд новий і тому зараз злегка демпінгує, вигідний момент для придбання. Втім, є теж давно відомий оптимальний варіант за ціною-якістю - автокомпресори Winso, виробник - україно-польська компанія.

Кращі за ціною - автокомпресори Uragan (Польща + Україна + Китай). Рідко, але буває, що з часом "Ураган" дає показники слабші за початкові - в таких ситуаціях ми міняємо товар по гарантії (а вона на 2 роки). "Ураган" - найкращий і єдиний з "китайських" брендів, з якими ми працюємо (був ще Solar, але він знятий з виробництва). До речі, двоциліндровий Uragan з затискачами АКБ за 740 грн дуже хороший подарунок. А ціни у бренду стартують від 383 грн.

У нас є електронасоси й інших брендів, але, на нашу думку, вони програють у своїх сегментах проти згаданих чотирьох виробників.

3. Як підібрати автокомпресор за характеристиками?

Чим продуктивніше і потужніше буде електронасос, тим швидше він впорається із завданням. Якщо завдання "накачати якомога дешевше" то "зійде" будь-який. Але муки очікування можуть бути неприємніше, ніж качати вручну. Хочете комфорту? Читаємо далі.

Дивимося на характеристики. Продуктивність, потужність і рекомендований радіус коліс:

  • треба брати від 40 л/хв і потужністю від 170 Вт, двоциліндровий краще однопоршеневого. Навіть якщо у вас радіус коліс менше, краще брати рекомендовані до R16, наприклад, з таких кращий БелАвто Урал-3
  • для позашляховиків і інших великих машин потрібні компресори понад 80 л/хв і від 300 вт
  • в крайньому разі, для седанів з R14-R15 можуть підійти портативні електричні насоси продуктивністю до 40 л/хв

Чим більше машина і радіус коліс - тим важливіше придбати потужний за характеристиками автокомпресор.

Де і як знайти відповідний до машини електрокомпресор: у фільтрах нашого інтернет-магазину вибираємо бажаних виробників в полі "Бренд" і бажану потужність, продуктивність, радіус коліс (краще на розмір більше).

Додатковий функціонал

Хороші характеристики набагато важливіші, ніж наявність автостопа. Тим більше, у всіх наших компресорів є запобіжник від перекачування. Якщо під необхідні вам параметри є модель з автостопом або ліхтарем - вам пощастило :) У всіх компресорів достатня довжина шланга для розрахованих на них машин, вибирайте подовше. Найкомфортніші моделі зі шлангом-спіралькою.

Найкращий компресор у світі

Ідеальний компресор для легкового автомобіля? Двоциліндровий, 90 л/хв на 360 Вт. Більшого не потрібно. Наш вибір, БелАвто БУРАН, зараз за 1 366 грн.

Для offroad і великої техніки у нас є професійні компресори БелАвто ТРОФІ й Solar 600 Вт від 2300 грн.

Я так і не зрозумів/-а, як вибрати автокомпресор

Напишіть нам або залиште заявку на дзвінок, наш менеджер Іван відмінно розбирається в продукції та порадить Вам кілька варіантів (кращий, оптимальний і економний).

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід