Авто акумулятори

Знайдено: 1 - 40 серед 41 товар
Номер: 580500080
 
Тип кріплення - B13;
Клеми - стандарт;
Полярність - 0;
Для автомобілів із підвищеним енергоспоживанням;
Призначений для експлуатації з системами Start-stop початкового рівня
Габарити: 353х175х190
6 890грн.

Автомобільні акумулятори: швидкий старт й надійна робота електрообладнання

Автомобільний акумулятор — пристрій, від якого залежить якісна робота електросистеми і запуск двигуна. Купівля автономного джерела живлення може перетворитися на непросте завдання, адже в продажу представлено безліч їх видів. Автомобільні акумулятори розрізняються за типом, розміром, ємністю, пусковим струмом, ціною та іншими характеристиками. Їх всі потрібно врахувати.

Автомобільні акумулятори

Основні характеристики автомобільних акумуляторів

Акумулятор — це хімічне джерело струму, що складається з декількох окремих елементів живлення. Конструкція зумовила інші назви пристрою — автомобільна акумуляторна кислотна батарея (АКБ), або банка. Об'єднання окремих елементів дозволяє отримувати більший результуючий струм і напругу. Акумулятори для авто потрібно обирати, зважаючи на такі характеристики:

  • Тип батареї: найпоширенішими є свинцево-кислотні. Електроліт — це суміш дистильованої води і сірчаної кислоти, від концентрації якої залежить морозостійкість АКБ. У лужних батареях в якості електроліту використовується лужний розчин. Пристроїв такого типу існує багато, але тільки два види призначено для автомобілів. Літій-іонні батареї характеризуються великою питомою ємністю і низьким ступенем саморозряду, але через чутливість до низьких температур вони не є поширеними в автомобілях. Кальцієві АКБ містять цей елемент в решітках позитивних і негативних електродів. Їм замінили сурму, щоб зменшити випаровування води при закипанні електроліту. Сучасні машинні акумулятори виготовляються за технологією AGM (Absorbent Glass Mat). В них електроліт абсорбовано в скляному волокні. Гелеві АКБ (технологія Gel) заправляються електролітом, який згущується силікагелем.
  • Розміри: акумуляторні батареї для авто істотно відрізняються типорозмірами. Трапляються випадки, коли під час вироблення нових марок і моделей автомобілів акумулятори розроблялися саме під них. Форм-фактори пристроїв для європейських і азіатських машин теж мають відмінності. Ця характеристика хоч і не здається ключовою, проте при покупці нового акумулятора потрібно обов'язково враховувати його точні розміри, інакше навіть через невелику невідповідність він просто не стане на відведене для нього місце під капотом або сидінням.
  • Полярність: визначається розташуванням електродів на корпусі автомобільного акумулятора. Якщо у вас автомобіль вітчизняного виробництва, то полярність буде в більшості випадків прямою — «+» ліворуч, а «–» зліва (при розташуванні банки клемами ближче до себе). Якщо полярність є іншою, то під час установки батареї може знадобитися подовження проводів.
  • Діаметр контактних клем: під час вибору потрібно знову звертати увагу на те, для якої машини випущено акумулятор — для азіатської або європейської. Euro — Type 1: 19,5 мм «плюсова» клема і 17,9 мм «мінусова». Asia — Type 3: 12,7 мм і 11,1 мм у «плюсової» і «мінусової» клем відповідно. З великих клем на менші можна перейти за допомогою спеціальних ковпачків.
  • Тип кріплення: буває нижнім і верхнім, а в окремих марках і моделях авто кріплення можуть бути взагалі не передбаченими виробником (нерухома посадка на відведене місце). Для маркування використовуються абетково-цифрові поєднання: В00, В01, В03, В13. Погано закріплений акумулятор може стати причиною обриву проводів і інших пошкоджень. Якщо вам доводиться міняти автомобільний акумулятор вперше, то зверніть увагу на цю особливість.
  • Обслуговування: акумуляторні батареї для авто вимагають постійного контролю рівня і стану електролітичної рідини і підзарядження за допомогою стаціонарних пристроїв. На великих підприємствах, наприклад, в автопарках, встановлюються спеціальні зарядні станції. До цієї ж категорії відносяться малообслуговувані пристрої. Вони відрізняються доступною вартістю, простотою в експлуатації і надійністю. Необслуговувані автомобільні АКБ теж вимагають уваги, але вони забезпечуються вбудованими індикаторами-ареометрами. Їхній колір сигналізує про щільність електроліту (зелений — нормальна, червоний або білий — необхідна заміна). Рівень електроліту контролюється за спеціальними мітками на корпусі.

При порушенні цілісності корпусу і виявленні течі її потрібно усунути, а частини акумулятора промити лужним нейтралізуючим розчином. Клеми слід очищати і змащувати літієвою оливою, щоб уникнути появу корозії.

Автомобільні акумулятори

Вибір автомобільних акумуляторів в інтернет-магазині Lido

Купити автомобільний акумулятор в Україні можна недорого. Ми здійснюємо продаж якісних дешевих пристроїв брендів Autopart, Bosch, Champion, Starta, Varta, Zenit тощо. Скориставшись фільтрами, можна вибрати в каталозі потрібний акумулятор для автомобіля і замовити його онлайн з доставкою по Львову, до Києва, у Дніпро (Дніпропетровськ), Харків та інші міста. Співпрацюючи з перевіреними брендами, ми гарантуємо якість товарів, які реалізуємо.