Як вибрати гідравлічний домкрат в машину?

Який домкрат краще вибратиЯкий домкрат кращий? Майже у кожного автовласника є механічний самопідйомник. Якщо ще або вже немає - варто купити ромбічний домкрат. Серед них радимо звернути увагу на бренд Winso, а як мінімум - на CarLife. Для найнижчого кліренсу підійдуть домкрати Штурмовик.

Однак, куди легше використовувати гідравлічний домкрат, а для великих машин немає іншого варіанту. Навіщо самому перенапрегати сили якщо можна використовувати гідравліку?

Вибираємо характеристики гідравлічного домкрата

1. Вантажопідйомність

Для легкового авто і малолітражок цілком достатньо вибрати домкрат вантажопідйомністю до 3-х тонн.

Для більш комфортної роботи або для позашляховиків потрібно підібрати гідродомкрат з більшою вантажопідйомністю - 3-15 т.

Для вантажівок і фур вибір домкрата впаде на моделі з вантажопідйомністю від 15 т.

Під час вибору найправильніше накидати ще 200-500 кг до ваги транспортного засобу - щоб врахувати масу автомобіля з багажем.

2. Який домкрат краще: пляшковий або підкатний?

Визначаємо по висоті підхоплення

Для того, щоб підйом не викликав труднощів, вам необхідно шукати домкрат з висотою підхоплення на 5-7 см менше кліренсу вашого авто.

Низький кліренс? Однозначно варто вибрати підкатний домкрат. Низьким кліренсом авто вважається 9-13 см (деякі седани і спорткари). Для таких транспортних засобів варто шукати домкрат серед тих, у яких мінімальна висота 85-130 мм. Також, підкатні домкрати - найзручніший варіант для гаража. Втім, відгуки на підкатні домкрати кажуть що він не підходить, якщо ви будете “домкратити” авто на сипучому ґрунті, а не на асфальті.

Універсальний дорожній домкрат - пляшковий. На відміну від підкатних, їм не потрібна рівна площадка на сипучих ґрунтах, та й просто вони займають менше місця в багажнику.

13-18 см - такий кліренс у більшості автомобілів, середній. Тому і домкрати на них легше підібрати. Підійде висота підхоплення 130-180 мм.

У джипів, позашляховиків і off-road транспорту кліренс 18-35 см. Отже, варто шукати серед пляшкових з висотою 180-285 мм.

3. Висота підйому

Це важливий показник для зручного здійснення ремонту та огляду. Варто заздалегідь заміряти на яку висоту вам потрібно буде підіймати автомобіль. Скільки потрібно щоб відірвати колесо вашого авто від землі? Зазвичай для висоти підйому досить 30-50 см.

Вибір домкрата для авто4. Вибір виробника. Який фірми домкрат краще?

Гідродомкрати БелАвто від 344 грн - кращі й самі довговічні гідравлічні автопідйомники. В наявності як підкатні, так і телескопічні (темно-зелені). Виробник Білорусь. У БелАвто найвища культура виробництва, у своїх розробках вони співпрацюють з виробниками машин і науково-дослідними інститутами. Це впливає на все:

  • використовують тільки первинну сировину і невідпрацьовану оливу
  • висока жорсткість конструкції
  • використані універсальні сальники і прокладки, це полегшує їх заміну
  • широка опорна платформа з пазами
  • широкий діапазон вантажопідйомності
  • якісна легована сталь з додаванням ванадію
  • двошарове антикорозійне покриття
  • надійний клапан аварійного скидання тиску, дозволяє без проблем спустити домкрат, якщо його заклинило
  • і навіть упаковка виконана краще, ніж у будь-якого з конкурентів

Улюблений вибір досвідчених водіїв, власників позашляхових, мінівенів і вантажівок. Ми самі теж користуємося БелАвто.

Гідравлічні пляшкові домкрати Winso від 278 грн - "золота серединка". Виробник: Україна і Польща. Європейські, якісні та недорогі гідродомкрати:

  • європейська сертифікація СЕ
  • виготовляється з якісної сталі - ніякого алюмінію і пластика
  • тільки первинну сировину
  • матеріал для майданчиків - гума (виключає дряпання лакофарбового покриття)
  • міцний клапан регулювання підйому штока
  • широка опорна ніжка і широкий майданчик для кращої стійкості

Пляшкові гідродомкрати CarLife від 293 грн - найвідоміший у світі бренд автомобільних домкратів. Виробник Великобританія, насправді заводи в Китаї, але китайським чомусь не вважається.

  • рівномірний і плавний підйом вгору 
  • чавунна опорна площадка
  • двошарове покриття фарбою
  • широка ніжка для більшої стійкості

Автомобільні гідравлічні домкрати Iron Hand від 248 грн - найдешевші домкрати у нас, кращі з китайських. Дотримуються правил якісної продукції: використовують антикорозійне покриття, ударо і термостійкі матеріали.

Якщо у вас залишилися питання - зверніться до нас. Ми пропонуємо кращу ціну і відправку в день замовлення. На випадок, якщо ви десь знайдете дешевше, ми поступимося вам ціну за умовами акції "Знайшли дешевше?". З безкоштовною доставкою, якщо замовлення буде від 500 грн. Вдалого вибору!

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід